Επιστημονική Ημερίδα: Τουρκία και Τουρκοκύπριοι σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον

afisa

Το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, σας προσκαλούν στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Τουρκία και Τουρκοκύπριοι σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον».

Επιστημονική Ημερίδα

Τουρκία και Τουρκοκύπριοι σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Λευκωσία, 23 Νοεμβρίου 2013

Πανεπιστήμιο Κύπρου

 ΠανεπιστημιούποληΚτήριο Συμβουλίου Συγκλήτου

Αίθουσα Β108

Χαιρετισμοί 

09:30 – 09:45 Χριστοφίδης Κωνσταντινος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου

09:45 – 10:00 Κατσουρίδης Γιάννος, Επιστημονικός Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας

Ενότητα Πρώτη

Η Κύπρος στο πλαίσιο των μεταβολών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Προεδρεύων: Κατσουρίδης Γιάννος

10:00 – 10:20: Τριμικλινίωτης Νίκος (Κοινωνιολογία) Το Κυπριακό πρόβλημα και τα αυτοκρατορικά παιχνίδια στην εποχή των υδρογονανθράκων: Από «πεδίο όπλων» σε ενεργειακό παίχτη.

 10:20 – 10:40: Παναγιώτου Αντρέας (Κοινωνιολογία) Κυπριακή συνείδηση και ταξική συνείδηση: ιστορικές «στιγμές»/συγκυρίες συγκλίσεων και εξελικτική διαδικασία.

10:40 – 11:00  Συζήτηση

11:00 – 11:30  Διάλλειμα

Ενότητα Δεύτερη

Η Τουρκία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και οι Τουρκοκύπριοι

Προεδρεύων: Ψαλτης Χάρης

11:30 – 11:50: Μούδουρος Νίκος (Πολιτική Επιστήμη) Η Κύπρος από την «κεμαλική» εθνική ασφάλεια στην «ισλαμική» ενσωμάτωση.

11:50 – 12:10: Bozkurt Umut (Πολιτική Επιστήμη) Από τη «μητέρα πατρίδα» στο «Δ.Ν.Τ της Βόρειας Κύπρου»: Εξετάζοντας τις μεταβαλλόμενες σχέσεις Τουρκίας και Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

12:10 – 12:30: Mertkan Hamit (Πολιτική Επιστήμη) Οι «εξετάσεις» των Τουρκοκυπρίων ενάντια στον οικονομικό «ορθολογισμό».

12:30 – 13:00  Συζήτηση

13:00 – 13:30 Διάλλειμα

Ενότητα Τρίτη

Κοινωνικές Μεταβολές στην Τουρκοκυπριακή Κοινότητα

Προεδρεύων: Μούδουρος Νίκος

13:30 – 13:50: Μιχαήλ Ν. Μιχάλης (Ιστορία) Από την Εθνική Εκπαίδευση του Κεμαλισμού στην Εθνοθρησκευτική Εκπαίδευση  του Ερντογανισμού. 

13:50 – 14:10: Sonan Sertaç (Πολιτική Επιστήμη) Η πολιτική οικονομία της πατρωνίας και της διχοτόμησης στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα μετά το 1974.

14:10 – 14:30: Ψάλτης Χάρης (Κοινωνική Ψυχολογία) Δέκα χρόνια από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Μια κοινωνιο-ψυχολογική προσέγγιση.

14:30 – 15:00 Συζήτηση

15:00 – 15:15 Κλείσιμο

 ■ Στο συνέδριο θα παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά και Τουρκικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: